KELine® intelligens monitoring és menedzsment rendszer a hálózat fizikai szintjéhez

20.június 2014
 • intelligens rendszer a hálózat infrastrutúrájának monitirozására és menedzsmentjére 
 • innovatív RFID technológia 
 • az összeköttetések teljes valós idejű dokumentálása

A rendszergazdák nagy hálózatoknál és adatközpontoknál a strukturált hálózat csatlakoztatott portjain belül gyakran szembesülnek elavult vagy zavaró dokumentációval. Az újra csatlakoztatás az ilyen portok miatt időigényes folyamat, mely növeli a hibák és rendszerleállás lehetőségét. A problémára a megoldás a „KELine® Intelligent”!

KELine® Intelligent egy olyan megoldás, amely lehetővé teszi a valós idejű nyomon követését a rendszer és a hálózat beállításainak. Ez lehetővé teszi a rendszergazdáknak az infrastruktúra menedzselését az adatközpontokban, szervereken és helyi hálózatokon. A rendszer képes megtervezni az újra csatlakozást, segíti patch-elést, a szabad portok beazonosítását és a jogosulatlan kapcsolatok bontását.  


A rendszer fő előnyei:

 • kapcsolat nélküli azonosítás innovatív RFID technológiával  
 • a csatlakoztatás tervezése és azonnali dokumentálása 
 • visszamenőleges kompatibilitás a korábban telepített KELine® rendszerekkel az eredeti Keystone jack-en keresztül
 • réz és optikai elemek kompatibilitása 
 • javítja az IT személyzet hatékonyságát 
 • növeli a rendszer stabilitását és csökkenti a leállásokat

A rendszer komponensei: 

 1. Rack vezérlő egység (RCU)
 2. Panel vezérlő egység (PCU) 
 3. Patch kábelek RFID transzponderekkel
 4. Monitoring és vezérlő szoftver – menedzsment konzol
 5. Egyéb kiegészítők


1. Rack vezérlő egység (RCU) 

A Rack vezérlő egység (RCU) egy kommunikációs interfész a Panel vezérlő egység (PCU) és konzol (szoftver) között. Az RCU továbbítja a PCU jeleit a konzolnak SNMP protokollon keresztül. Ezen túlmenően az RCU 42 panel jelét továbbítja busz kábelen keresztül. A kijelzőn vizuálisan ellenőrizhetők a csatlakoztatott patch kábelek és tájékozódhatunk az esetleges hibákról. A hibák még könnyebb beazonosítására az RCU bővíthető jól látható fényjelzővel, mely a szekrény külső felületén helyezhető el.

2. Panel vezérlő egység (PCU) 

A panel vezérlő egységet (PCU) különböző patch panelekkel és switchekkel lehet hálózatba integrálni. A PCU-k busz kábelen keresztül csatlakoznak az RCU-ba. A PCU folyamatosan figyeli az összes működő panel és switch portot. Ha változás történik a PCU üzenetet küld az RCU-nak és a vezérlő konzolnak (szoftver). A PCU LED-jei vizuálisan jelzik hogy a követelményeknek megfelelő- e a működés, vagy hiba van és újra csatlakoztatással próbálkozik a korrekt kapcsolat helyreállítására.

3. Patch kábelek RFID transzponderekkel

A patch kábelek teljes mértékben megfelelnek a legújabb ISO/IEC 11801-es szabványnak, akár a CAT6A-nak is. Az RJ45-ös csatlakozókra fröccsöntéssel rögzítik az RFID adókat. A kábel köpenyének és a törésgátlók színkombinációi kiválaszthatók a hat szabványos alapszínből. További biztonsági lehetőség az a biztonsági csatlakozó, amely megakadályozza, hogy olyan szabványos patch kábeleket, melyek RFID adón keresztül nincsenek azonosítva, blokkolja a nem csatlakoztatott RJ45 portokon.


2019 © All rights reserverd.
Facebook
Kérdezzen meg minket
hozzáadása
További információk? Becsukni
 1. Küldés
  Az üzenete sikeresen továbitva volt
Kérdezzen meg minket Becsukni
 1. Küldés
  Az üzenete sikeresen továbitva volt