Optikai kábelek

Szigorított tűzvédelmi feltételek az adatátviteli kábelek használatánál az épületekben 2017 július 1-től

Az optikai kábelezés teljesítmény és átviteli tulajdonság szempontjából történő kiválasztásának alapelvei ezen az oldalon lettek bemutatva. Ezek minden összetevőre érvényesek:kábelek, pigtailek, toldók és patch kábelek. A kábel kiválasztásánál figyelembe kell venni, hogy melyik konstrukció felel meg legjobban a működési és telepítési követelményeknek.

A következő szimbólumok a legfontosabb választási kritériumokat jelzik és a céljuk az, hogy megkönnyítsék a megfelelő konstrukció kiválasztását  :

univerzálisan használható kábel kül- és beltéren, mert megfelel az épületen belüli tűz és biztonsági előírásoknak, ugyanakkor hőmérséklet tartománya, pára és vízállósága, UV sugárzással szembeni ellenállása miatt kültéren is jól használható.

kültéren használható kábel hőmérséklet tartománya, pára és vízállósága, UV sugárzással szembeni ellenállása miatt.

halogénmentes kialakítású kábel, megfelel a nyilvános helyek és közintézmények tűzállósági előírásainak, továbbá fontos elektronika berendezéseket tartalmazó helyiségekben használható.

páncélozott kábel, amely további védelem nélkül fektethető földbe, kábelcsatornákba vagy kábelhidakra, főként olyan nehéz ipari környezetbe való, ahol fokozott a mechanikus megrongálás kockázata.

a rágcsálókkal szemben részleges védelemmel rendelkező kábel. 

   

a rágcsálókkal szemben a legmagasabb fokú védelemmel rendelkező kábel.


Euroclass Eca - tűzvédelmi osztály a MSZ-EN 50575: 2015 szabvány szerint


tűzálló (180 perc 750°C-nál) univerzális központi csöves optikai kábel


A Keline® komponensekből kiépített optikai kábelezésre vonatkozó garancia 25 év. A végfelhasználó részére a garancia a „ Keline installer” és  Keline planner” szakembereken keresztül biztosítható, az elvégzett mérési eredmények alapján.

2023 © All rights reserverd.
Facebook
Kérdezzen meg minket
hozzáadása
További információk? Becsukni
  1. Küldés
    Az üzenete sikeresen továbitva volt
Kérdezzen meg minket Becsukni
  1. Küldés
    Az üzenete sikeresen továbitva volt