Optikai kábelezés

Az optikai kábelezésre vonatkozó legújabb nagysebességű protokollok megkövetelték új típusú optikai szálak kifejlesztését, valamint az ennek megfelelő új kategorizálást. A szálak eredeti felosztása az optikai magátmérőből indult ki: 50/125 μm, 62,5/125 μm vagy 9/125 μm. A korszerű optikai szálak különböző átviteli tulajdonságokkal rendelkeznek annak ellenére, hogy a mag-geometriájuk azonos. A nemzetközi szabvány ezért egy új osztályozást vezetett be a teljesítményszint alapján.

A szálak eredeti felosztása és a nemzetközi szabvány által meghatározott új kategóriák közötti kapcsolatot a következő ábra illusztrálja:


A teljesítmény szint meghatározza a maximális átviteli sebességet. Az átviteli protokollok által garantált maximális átviteli sebesség minden egyes kategóriára különböző csatorna hosszakat támogat.

Az optikai kábelezés kiválasztásánál figyelembe kell venni a megkívánt átviteli sebességet és az áthidalandó maximális távolságot (leghosszabb szegmens).

Az ábra szemlélteti, hogy a srukturált kábelezésen belül használt szabványos protokollok – kivéve a proprietáris megoldásokat -  melyik kábel kategóriánál milyen szegmens hosszt garantálnak:


2018 © All rights reserverd.
Facebook
Kérdezzen meg minket
hozzáadása
További információk? Becsukni
  1. Küldés
    Az üzenete sikeresen továbitva volt
Kérdezzen meg minket Becsukni
  1. Küldés
    Az üzenete sikeresen továbitva volt