Optika kábelezés - legújabb fontos információk

 1. Az optikai szálak hagyományos felosztása szemben az aktuális nemzetközi szabvány felosztással.

  Az optikai kábelezés legújabb nagysebességű protokolljai új kategóriák kifejlesztését követelték meg az optikai szálak felhasználásánál. A szálak kezdeti kategorizálása az üvegszál mag és köpeny átmérője alapján: 50/125 μm, 62,5 / 125 μm vagy 9/12 μm volt. A legújabb szálak ugyanolyan szálgeometria ellenére különböző átviteli jellemzőkkel rendelkeznek. A nemzetközi szabványosítás ezért új osztályozást vezetett be a szál teljesítményszintje alapján. Az alábbi ábra szemlélteti a kezdeti kategóriák és a szabványok által definiált új kategóriák közötti kapcsolatot:

 2. A száloptikai kábelezés teljesítménykategóriájának kiválasztása

  A teljesítményszintet a maximális átviteli sebesség határozza meg. Az átviteli sebességeket biztosító protokollok támogatottak minden kategóriában a különböző csatornahosszakon. Az optikai kábelezés kiválasztásánál figyelembe kell venni a kívánt átviteli sebességet és a maximális csatornahosszat (a kábelezés leghosszabb szegmense). A lenti ábra illusztrálja a strukturált kábelezés során használt szabványosított adatátviteli protokollokhoz (a sajátos alkalmazások kivételével) szükséges optika szál egyszerű kiválasztását:

 3. A komponensek színkódolása a teljesítménykategória azonosításához

  A felsorolt színkódolás megfelel az ISO / IEC 11801: 2017 nemzetközi szabvány követelményeinek vagy a legjobb gyakorlatnak:


2023 © All rights reserverd.
Facebook
Kérdezzen meg minket
hozzáadása
További információk? Becsukni
 1. Küldés
  Az üzenete sikeresen továbitva volt
Kérdezzen meg minket Becsukni
 1. Küldés
  Az üzenete sikeresen továbitva volt